Aanplant Urban park Roosendaal

Aanplant zware bomen en struiken op het nieuwe Urban sport en speelpark te Roosendaal.

Verbouwing kantoor

Na 50 jaar werd het tijd voor een kleine verbouwing van het kantoor.
Inmiddels zijn we al helemaal gesetteld en kunnen we er weer met frisse moed tegenaan.
U bent natuurlijk altijd van harte welkom voor een lekker kopje koffie!

 

Nieuwe aankoop: John Deere 6120

Voor onder andere onze transportwerkzaamheden, was het tijd voor een nieuw voertuig. Daarom hebben we deze John Deere 6120 aangeschaft!

Deze is voorzien van een kruipbak en GPS, om het onder andere het recht rijden bij het planten te vereenvoudigen. Deze unieke oplossing maakt werken met zwaardere ladingen mogelijk zonder het trekkergewicht te verhogen, waardoor hogere productiviteit mogelijk wordt.

Root Pouch bij J van Aken en ZN BV

Proef met verteerbare zakken: Root Pouch

Vorig jaar hebben we een proef gedaan met verteerbare oppotzakken afkomstig uit Canada:  Root Pouch!

Root Pouch biedt een reeks duurzame tuinproducten, gemaakt van een mix van gerecyclede waterflessen en natuurlijke materialen. Er wordt niet één druppel olie, aardolie of fossiele brandstof gebruikt! De productlijn omvat plantenpotten, verticale tuinzakken en erosie- en zandzakken. Verticale tuinzakken zijn gemaakt van een niet-afbreekbaar materiaal, terwijl plantenpotten en erosietassen ook worden aangeboden in afbreekbaar materiaal. Een ideale en milieuvriendelijke vervanger voor de geweven plastic zakken.

Deze zakken van Root Pouch hebben de volgende voordelen:

  • Groeiontwikkeling van het wortelgestel is gelijk aan Air-Pots (zie testresultaten welke in Noord Duitsland gedaan zijn);
  • De zak is afbreekbaar, dus hoeft er niet meer afgehaald te worden. Dit voorkomt ook de verstoring van het wortelgestel  in de zomer;
  • De zakken zijn gebruiksvriendelijk zoals de plastic zakken, maar de groeiresultaten van een Air-Pot.

Ondanks de hogere kostprijs van deze zakken, bieden ze ons, maar ook de klant, ontzettend veel voordelen! Dit seizoen hebben we de zakken geïmporteerd, en alle nieuwe aanplantingen in de Root Pouch zakken opgepot.

Mecalac Multigrondverzetmachine

Mecalac machines zijn sterke maar toch compacte en wendbare grond- en allesverzetters die de goede eigenschappen van graafmachines, verreikers en wielladers verenigen in één machineconcept. Na ons inzien is dit de meest veelzijdige Multigrondverzetmachine kraan voor in de boomkwekerij! Of het nu gaat om grondwerkzaamheden of het laden van bomen, deze kraan is overal inzetbaar.

Jarenlang hebben wij met dezelfde machine gewerkt. Deze heeft altijd prima werk verricht, maar deze schoot bij bepaalde werkzaamheden toch soms te kort. Vandaar dat na 8 jaar wij de Mecalac ingeruild hebben tegen deze Multigrondverzetmachine (12MTX) welke net een slag zwaarder is.

Zo staan we weer met alle kracht voor u klaar!

Nieuwe aankoop: Mercedes-Benz Sprinter!

Het was bij J van Aken weer tijd voor toevoeging van een nieuw voertuig. Daarom hebben wij een nieuwe Mercedes-Benz Sprinter gekocht in combinatie met een 3-assige aanhanger.

Op deze wijze kunnen we met een klein rijbewijs de maximale hoeveelheid bomen transporteren. En vallen we onder de norm, om zowel in België als Duitsland extra tolheffing te betalen.

Groot Groen 2017

Ook dit jaar staan wij weer op vakbeurs Groot Groen! Bezoek vrijblijvend onze stand (R098) hal 2.

Deze 27e editie van Groot Groen wordt dit jaar van 4 tot en met 6 oktober 2017 in Zundert gehouden. Deze vakbeurs biedt een uitstekend overzicht van het brede aanbod dat is gericht op de doelgroepen en is een goede kans om te netwerken.

GrootGroenPlus richt zich op:

  • Al diegenen die bij overheden, instellingen, woningcorporaties, projectontwikkelaars etc., als beslisser of in adviserende zin of qua uitvoering betrokken zijn bij de aanleg en onderhoud van het openbaar of institutioneel groen.
  • Detailhandel, Tuincentra en andere verkoopkanalen.
  • Hoveniers en tuinontwerpers.
  • Boomkwekers en handelaren in boomkwekerijproducten.

Kom op deze informatieve dag vrijblijvend langs bij onze stand R098 in hal 2. We geven deze dag antwoord op al uw vragen!